pad van de kat

we willen de stad omarmen
en lopen steeds dezelfde cirkels

we besluipen de straten
en verlangen naar gras

we hebben niets te winnen
we hebben niets te verliezen
er is alleen de mogelijkheid

we likken onze poten
en verliezen onze haren
we bijten in het leven

bij het zien van het eerste licht
grollen en spinnen we

in welke cirkels we ook lopen
ontkomen doen we niet

In samenwerking met het Stadsmuseum Lier

over de makers

Tom Mariën

Tom Marien

Tom Marien is zichzelf terwijl een tiental Tom Mariens de wereld bevolken (bron Facebook). Verder is hij leer-kracht en alfabetfreak.
Hij publiceerde poëzie en kortverhaal in tijdschriften als Deus Ex Machina, De Optimist en De Titaan.

Hij schreef een goed onthaalde young adult Vlucht. De laatste tijd is hij actief als tekstleverancier van prentenboeken (Volle muil en Geef wacht!). Voorjaar 2022 verschijnt De lange weg van slak, een samenwerking met illustrator Eleni Debo.

Lies Van Gasse

Lies Van Gasse

Lies Van Gasse tekent, schrijft wel eens een dichtbundel, coacht beginnende schrijvers, illustreert en rolt graag tussen de bladeren in het Te Boelaerpark.
Ze profileert zich ook met mengvormen van poëzie en beeld. Zo verraste ze met de graphic poems Sylvia en Waterdicht (i.s.m. Peter Theunynck) en schreef ze met Annemarie Estor aan het multimediale epos Hauser. Met muzikanten Michaël Brijs en Han Swolfs trad ze op in het totaalproject Electric Sheep.

Peter Pazmany

Peter Pazmany

Peter Pazmany is een veelzijdig muzikant. Hij doceert, componeert en dirigeert. Daarnaast is hij actief als uitvoerend muzikant in diverse contexten.

De rode draad doorheen dit alles is het plezier van het samen musiceren en het buikgevoel. Een nieuwe uitdaging gaat hij zelden uit de weg…

Scroll to Top